Trump tegen Tillerson: doe geen moeite met Noord-Korea
Door het faillissement van Air Berlin zijn ongeveer 100.000 klanten hoogstwaarschijnlijk hun geld kwijt. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het met name om mensen die voor 15 augustus - de dag van de faillissementsaanvraag - een ticket hadden gekocht voor een verre bestemming van de Duitse luchtvaartmaatschappij.


Sinds die datum zijn veel vluchten van Air Berlin geschrapt, maar mondjesmaat worden er nog vluchten uitgevoerd. Mensen die tickets hebben gekocht na 15 augustus krijgen hun geld wel terug, mocht de vlucht uitvallen.


8000 banen


Air Berlin onderhandelt met Lufthansa en Easyjet over de verkoop van grote delen van het bedrijf. De directie hoopt dat door een overname het overgrote deel van de 8000 banen behouden kunnen blijven. Lufthansa heeft al een miljard euro op tafel gelegd voor het overnemen van 61 door Air Berlin geleaste toestellen.


De belangstelling van concurrenten geldt alleen voor de kortere vluchten van Air Berlin, met name binnen Europa. Voor het overnemen van de langeafstandsvluchten zijn geen gegadigden gevonden.Lees meer...


Zoekwoorden: trump, tegen, tillerson, doe, geen, moeite, met, noord-korea,


Datum: 01-10-2017 | BRON: nos.nl