Overlast door harde wind, kades Delfzijl ondergelopen
Goedemorgen! Staan alle klokken weer goed? De wintertijd is ingegaan. Vanavond weer een spannende race voor Max Verstappen en op Schiphol werd gisteren met weemoed afscheid genomen van Fokker.


Het waait vandaag nog flink, aan de kust in het noorden is het met windkracht 9 stormachtig. Er valt af en toe een bui, maar er is ook zon, Het wordt ongeveer 12 graden.


Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor. En hier vind je de wegwerkzaamheden van dit weekend.


Wat brengt vandaag?


• De uitreiking van de Libris Geschiedenis Prijs, een prijs voor historische boeken die een groot publiek aanspreken. De winnaar wordt bekend gemaakt in de uitzending van het radioprogramma OVT, op NPO Radio 1. En het is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.


• Bitcoin, Ethereum en de technologie erachter: blockchain. Je hoort er veel over, maar wat is het eigenlijk, die blockchain? En wat kun je er in Nederland nu al mee? Je leest er later vandaag meer over op onze site.


• De sportzondag begint met een topwedstrijd om 12.30 uur: Vitesse-PSV. Het duel is te volgen via een liveblog op NOS.nl. In het blog zijn ook FC Utrecht-NAC Breda (14.30 uur), Sparta-FC Groningen (14.30 uur) en sc Heerenveen-AZ (16.45 uur) rechtstreeks te volgen.


• In Heerenveen wordt vanaf 13.15 uur gestreden om de laatste titels op de NK afstanden. Vandaag komen de vrouwen uit op de 5000 en 1000 meter, de mannen strijden op de 1000 en 10.000 meter.


• En Max Verstappen gaat voor de winst in de Grand Prix van Mexico. Hij miste de poleposition op 0,086 seconde. Hij start vanavond vanaf de tweede plek. Bekijk hieronder de rest van de startopstelling:


Wat heb je gemist?


De Amerikaanse president Trump heeft besloten dat toch alle documenten over de moord op Joh F. Kennedy openbaar worden gemaakt. Eerder zouden heel wat JFK-files vanwege de openbare veiligheid niet openbaar worden gemaakt, maar Trump heeft nu na overleg besloten dat het toch kan.


Anders nieuws uit de nacht:


• Bij een verkeerscontrole bij een clubhuis van de Hells Angels in Harlingen zijn twee mensen aangehouden.


• Een klusproject in de Amsterdamse Bijlmermeer heeft twee Dutch Design Awards gewonnen.


• In Middelburg is bij een steekpartij in een beschermdwonenlocatie een man overleden.


En dan nog dit:


Een einde van een tijdperk. Het zit er nu toch echt op voor de Fokker 70 in Nederland. Een vlucht van Londen naar Amsterdam was de laatste van het toestel in Nederlandse dienst.


Fijne dag!Lees meer...


Zoekwoorden: overlast, door, harde, wind,, kades, delfzijl, ondergelopen,


Datum: 29-10-2017 | BRON: nos.nl