"Modellenbureaus stuurden meisjes naar mogelijk foute fotograaf"
De stroomstoring in Amsterdam duurt nog de hele nacht. Netbeheerder Liander verwacht meer tijd nodig te hebben om de storing te verhelpen. Sommige gebieden in stadsdelen Centrum en Zuid zitten nog zonder stroom.


In 23.000 van de 28.000 huizen is de stroom terug. Monteurs zijn bezig ook de laatste 5.000 huishoudens weer aan te sluiten.


"We doen ons uiterste best morgen in de loop van de ochtend de stroomvoorziening hersteld te hebben", schrijft Liander op Twitter. "We realiseren ons dat dit vervelend nieuws is voor klanten die nog zonder stroom zitten."


Tijdens het opstarten van de stroomvoorziening zijn rond middernacht twee elektriciteitskasten in de buurt van het Rembrandtplein in brand gevlogen. "Er komt bij het opstarten van de stroom zo veel stroom doorheen, dat er brand is ontstaan", zegt een brandweerwoordvoerder. Inmiddels zijn de branden geblust.


Gistermiddag raakte twee klusjesmannen gewond na een enorme steekvlam, die uit de grond kwam. De steekvlam ontstond waarschijnlijk als gevolg van een kettingreactie, toen er bij graafwerkzaamheden elders in de stad een stroomkabel was geraakt.Lees meer...


Zoekwoorden: modellenbureaus, stuurden, meisjes, naar, mogelijk, foute, fotograaf, ,


Datum: 10-03-2018 | BRON: nos.nl