Tientallen kandidaten verkiezingen Mexico vermoord
Er zijn geen aanwijzingen voor Russische inmenging in de verkiezingscampagne van president Trump. Dat zeggen de Republikeinse leden van de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de kwestie onderzoekt.


Wie nog steeds in Russische inmenging gelooft, leest te veel spionage-romans, zegt het Republikeinse commissielid Mike Conaway. Hij zegt dat er hooguit sprake is geweest van wat verkeerde inschattingen en ongepaste ontmoetingen.


Partijdig


Conaway zegt dat de commissie klaar is met het onderzoek en dat er een concept-rapport ligt, dat nog aan de Democratische commissieleden moet worden voorgelegd.


Die hebben meteen al afwijzend gereageerd. Ze klagen al een tijd dat het onderzoek partijdig is en zeggen dat er nog veel getuigen moeten worden gehoord. Volgens het Democratische commissielid Adam Schiff hebben de Republikeinen het onderzoek ingekort om president Trump te beschermen.


De bekendmaking van de voorlopige conclusies noemt Schiff "een tragische mijlpaal". Volgens hem zal de geschiedenis hard over de Republikeinse commissieleden oordelen. Maar president Trump nam de conclusie van zijn partijgenoten meteen over.


Het onderzoek van het Huis van Afgevaardigden is niet het enige naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Er lopen ook nog onderzoeken van de Amerikaanse Senaat en van speciaal aanklager Robert Mueller.


Die laatste heeft al dertien Russen en drie Russische bedrijven aangeklaagd wegens beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.Lees meer...


Zoekwoorden: tientallen, kandidaten, verkiezingen, mexico, vermoord,


Datum: 13-03-2018 | BRON: nos.nl