Koningin Elizabeth viert 92e verjaardag met concert
Rusland heeft verklaard dat de inspecteurs van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens nu op weg zijn naar Douma. De inspecteurs zullen daar nagaan of de stad doelwit is geweest van een aanval met chemische wapens, vandaag twee weken geleden.


De OPCW-missie in Syriƫ wordt tot nu toe gekenmerkt door oponthoud. De inspecteurs waren vorige week zaterdag al in Damascus, maar kregen ondanks verscheidene toezeggingen geen toestemming om door te reizen naar Douma.


Woordvoerster Maria Zacharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het oponthoud onaanvaardbaar was, terwijl Frankrijk juist Rusland ervan beschuldigt voor de vertraging verantwoordelijk te zijn.


Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vrezen dat de missie vertraagd werd om bewijsmateriaal voor een chemische aanval te laten verdwijnen.


Het Westen beschuldigt het Syrische regime, met Rusland als belangrijkste bondgenoot, dat het op 7 april een chemische aanval heeft uitgevoerd op burgers in Douma. Zonder het resultaat van de OPCW-missie af te wachten voerden de Amerikanen, Britten en Fransen vorige week zaterdag een vergeldingsaanval uit op drie posities van het Syrische leger.Lees meer...


Zoekwoorden: koningin, elizabeth, viert, 92e, verjaardag, met, concert,


Datum: 21-04-2018 | BRON: nos.nl