België gaat overlast gevende bruiloftsgasten aanpakken
Een Amsterdamse politieagent was dit weekend betrokken bij de vechtpartij in Praag waarbij een ober zwaar werd mishandeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de rol van de man.


Volgens de politie is de agent een van de twee mannen die al zijn vrijgelaten. Vijf anderen zitten nog vast in Tsjechië. De groep werd op basis van beveiligingsbeelden die door de Tsjechische politie waren verspreid herkend en opgepakt op het vliegveld.


Vrijgezellenfeest


Volgens het AD waren de zeven mannen vrijdag naar Praag vertrokken voor een vrijgezellenweekend. Een familielid zegt tegen de krant dat ze geen strafblad hebben. Volgens familieleden horen de vijf verdachten morgen of ze langer vast blijven zitten.


Of ze morgen ook worden voorgeleid kan het ministerie van Buitenlandse Zaken nog niet bevestigen. In eerste instantie wilden de mannen niet dat de ambassade werd geïnformeerd. Later hebben ze toch een beroep gedaan op consulaire bijstand en die krijgen ze dan ook.


Tsjechische media melden dat twee van de vijf mannen die vastzitten, beschuldigd worden van zware mishandeling. Twee andere mannen, onder wie de agent, werden vrijgelaten omdat ze geprobeerd zouden hebben het gevecht te stoppen.Lees meer...


Zoekwoorden: belgië, gaat, overlast, gevende, bruiloftsgasten, aanpakken,


Datum: 25-04-2018 | BRON: nos.nl