Noord-Korea waarschuwt vliegverkeer voortaan weer bij rakettest
In een kliniek bij Basel is David Goodall overleden. De 104-jarige Australiƫr kwam de afgelopen weken in de publiciteit omdat hij klaar was met zijn leven, maar in eigen land geen stervenshulp kon krijgen.


In Zwitserland vond hij die hulp wel. Een arts bracht aan het begin van de middag een infuus aan, waarna Goodall zelf de knop omdraaide en het dodelijke middel zijn lichaam instroomde. Zijn kleinkinderen waren bij de euthanasie.


De hoogbejaarde Goodall was niet ziek, maar wilde dood omdat hij zijn leven niet meer leuk vond. "Ik vind het heel jammer dat ik zo oud ben geworden", zei hij onlangs in een interview.


Gisteren zei hij op zijn laatste persconferentie dat er best nog dingen waren die hij had willen doen in zijn leven. "Maar het is te laat. Ik vind het niet erg om ze te laten." Hij laat zijn lichaam na aan de wetenschap.


Goodall hoopte dat zijn actie bijdraagt aan het legaliseren van euthanasie in Australiƫ. Dat is nu in heel het land verboden, alhoewel de deelstaat Victoria, waar bijvoorbeeld Melbourne ligt, het per juni 2019 toestaat als iemand terminaal ziek is.Lees meer...


Zoekwoorden: noord-korea, waarschuwt, vliegverkeer, voortaan, weer, bij, rakettest, , ,


Datum: 10-05-2018 | BRON: nos.nl