Stoet van scootmobiels rollen de vierdaagse
Intentieverklaring Kim en Trump


De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim hebben in Singapore hun handtekening gezet onder een gezamenlijke verklaring. In de tekst committeert Noord-Korea zich aan denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland in ruil voor veiligheidsgaranties, iets wat het land overigens eerder toezegde.


Ook staat erin dat beide landen hun betrekkingen willen verbeteren, om uiteindelijk vrede te brengen op het schiereiland. Verder is vastgelegd dat krijgsgevangenen zullen worden uitgewisseld. De verklaring gaat niet in op mensenrechtenschendingen in Noord-Korea.


Tweede procesdag zaak Anne Faber


In Utrecht is vandaag de tweede procesdag van de rechtszaak tegen Michael P. (28). Hij wordt in de zaak van de 25-jarige Anne Faber verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting en moord. Ook wordt hij verdacht van de mishandeling van vijf medewerkers van het Pieter Baan Centrum.


De nabestaanden van Anne Faber komen eerst aan het woord, daarna komt het Openbaar Ministerie met een strafeis en tot slot volgt het pleidooi van de verdediging.Lees meer...


Zoekwoorden: stoet, van, scootmobiels, rollen, de, vierdaagse,


Datum: 12-06-2018 | BRON: nos.nl