De haat-liefdeverhouding van premier Rutte met de EU
Goedemorgen, Vandaag begint de rechtszaak tegen de moeder van de 8-jarige overleden Sharleyne en krijgen meer dan 200.000 eindexamenleerlingen te horen of ze zijn geslaagd.


Vanochtend valt er eerst lokaal nog wat lichte regen en is het bewolkt. In de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon vaker door. Het wordt 16 tot 20 graden bij een meest matige noordwestelijke wind.


Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.


Wat kun je vandaag verwachten?


Vandaag begint de rechtszaak tegen de moeder van Sharleyne. Het meisje werd in 2015 levenloos gevonden voor hun flat in Hoogeveen. De moeder staat terecht voor moord. Betaalbedrijf Adyen maakt zijn entree op de Amsterdamse beurs. Het is een van de snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. Het levert de technologie voor het verwerken van betalingen aan grote bedrijven zoals Facebook, Netflix en eBay. Een spannende dag voor meer dan 200.000 eindexamenleerlingen op vmbo, havo en vwo. Vandaag krijgen ze te horen of ze zijn geslaagd.


Wat heb je gemist?


De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn van plan om bij elkaar op bezoek te gaan. Ze hebben de uitnodigingen van elkaar geaccepteerd, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau.


Bij de top in Singapore zei president Trump al dat Kim zijn uitnodiging om "op een gepast tijdstip" naar de Verenigde Staten te komen had aanvaard. Nu laat Kim via het staatspersbureau weten dat dit inderdaad het geval is en dat Trump ook van plan is om naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang te komen.


Anders nieuws uit de nacht:


Kankerpatiënten missen vast aanspreekpunt in ziekenhuis: dat zegt één op de vier mensen die de ziekte heeft of heeft gehad in een onderzoek van Nederlandse Kankerorganisaties. Troepenmacht Saudi valt belegerde havenstad Jemen binnen: vanochtend verstreek een ultimatum dat was opgelegd aan de Houthi-rebellen die de havenstad Hodeidah hebben bezet. Premier May ontsnapt aan brexit-nederlaag in Lagerhuis: een amendement dat eerder in het Hogerhuis werd aangenomen - en waar May tegen was - strandde in het Lagerhuis met 298 stemmen voor en 324 tegen. Supermarkten verkopen meer duurzaam vlees en vis: de omzet van producten met een keurmerk steeg in 2017 naar 3,6 miljard euro, 30 procent meer dan het jaar ervoor.


En dan nog even dit:


Nog een nachtje slapen en dan begint het WK in Rusland. NOS-analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, die te zien zullen zijn in Studio Rusland, blikken alvast vooruit op het toernooi.


De oud-internationals voorspellen allebei een andere wereldkampioen. Van der Vaart denkt Frankrijk: "Zij spelen echt modern voetbal. De spelers zijn groot en sterk, maar kunnen ook goed met de bal omgaan."


Van Hooijdonk denkt dat de Brazilianen het WK winnen: "Vier jaar terug ging het natuurlijk faliekant mis. De druk op de schouders van Neymar was toen te hoog en hij was nog te jong. Bij PSG heeft hij zichzelf dit jaar bewezen. Verder heeft Brazilië allemaal spelers in de ploeg die belangrijk zijn bij hun club."


Fijne dag!Lees meer...


Zoekwoorden: de, haat-liefdeverhouding, van, premier, rutte, met, de, eu,


Datum: 13-06-2018 | BRON: nos.nl