Verdachte bekent doodschieten broer kroongetuige Nabil B.
De 40-jarige man uit Hilversum, die eind maart werd aangehouden als verdachte voor het doodschieten van de broer van kroongetuige Nabil B., heeft bekend dat hij de schutter was.

De man heeft dat in een schriftelijke verklaring en tijdens een politieverhoor erkend. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vanmiddag. De Hilversummer heeft alleen over zijn eigen rol verklaard. Hij heeft geen namen of informatie willen geven die zouden kunnen leiden tot identificatie van andere betrokkenen, zoals de opdrachtgever(s), van de moord.


Lees ook: Doodgeschoten Reduan Bakkali wilde alleen beperkt beveiligd worden


Op 29 maart werd Reduan Bakkali (41), de broer van van kroongetuige B., doodgeschoten in zijn bedrijf aan de TT. Melissaweg in Noord. Een paar dagen na de liquidatie werden enkele verdachten aangehouden. Over twee weken staat de 40-jarige verdachte voor het eerst voor de rechter in een pro-formazitting. Het OM zal dan een korte toelichting geven op de verklaring van de verdachte. 


Tegen een andere verdachte, een 34-jarige man uit Den Haag, vindt over twee weken wel de inhoudelijke behandeling van de zaak plaats. Hij wordt verdacht van wapenbezit maar niet vervolgd voor medeplichtigheid aan de moord.Lees meer...


Zoekwoorden: verdachte, bekent, doodschieten, broer, kroongetuige, nabil, b., ,


Datum: 21-06-2018 | BRON: at5.nl