19 doden, tientallen gewonden bij vuurwerkexplosies Mexico
Facebook heeft zijn spijt betuigd aan een Amerikaanse krant, omdat het een bericht met passages uit de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring (Declaration of Independence) had verwijderd. In een automatisch aangemaakt en verstuurd bericht schreef Facebook dat de post in strijd was met Facebooks richtlijnen over haatzaaien.


De redactie van de krant was op het idee gekomen om in de aanloop naar Onafhankelijkheidsdag (4 juli) elke dag een deel van de Onafhankelijkheidsverklaring uit 1776 te publiceren. In die verklaring zetten de schrijvers zich af tegen het Britse gezag en de Britse koning. George III wordt er onder meer van beschuldigd dat hij de "genadeloze Indiaanse wilden" heeft opgehitst om oorlog te voeren tegen de Amerikanen.


Een woordvoerder van Facebook erkende tegen gizmodo.com dat de automatische signalering van niet-gewenste uitlatingen inderdaad over deze passage is gestruikeld. Dat had niet gemoeten. In een andere context wordt "Indiaanse wilden" niet geaccepteerd maar een citaat uit de Onafhankelijkheidsverklaring is niet in strijd met Facebooks normen en waarden, zei de woordvoerder. De post is inmiddels teruggezet.Lees meer...


Zoekwoorden: 19, doden,, tientallen, gewonden, bij, vuurwerkexplosies, mexico,


Datum: 05-07-2018 | BRON: nos.nl