Hittegolf in Oost-Canada, tientallen doden
De Thaise hulpdiensten hebben 27 lichamen geborgen nadat gisteren een toeristenboot was omgeslagen bij het eiland Phuket. Ongeveer 30 mensen worden nog vermist. Verwacht wordt dat het dodental nog oploopt.


De boot was vertrokken vanaf Phuket en kapseisde toen deze op de Andamanse Zee, ten zuidwesten van Thailand, in een storm terechtkwam. Aan boord waren 105 mensen: 93 toeristen, een gids en 11 bemanningsleden.


Onder de dodelijke slachtoffers zijn zeker tien Chinezen. De nationaliteit van de overige slachtoffers is niet bekend. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken waren er geen Nederlanders aan boord.


Op de Andamanse Zee sloeg gisteren nog een boot met toeristen om. Daarvan werden alle 42 opvarenden gered. Op die boot zaten Chinese en Europese vakantiegangers.


De Thaise autoriteiten hadden gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval en harde windstoten tot volgende week dinsdag. Naar aanleiding van de twee ongelukken bespreken de autoriteiten de mogelijkheden om in de toekomst boten te verbieden uit te varen bij zulke gevaarlijke weersomstandigheden.Lees meer...


Zoekwoorden: hittegolf, in, oost-canada,, tientallen, doden,


Datum: 06-07-2018 | BRON: nos.nl