Beate Zschäpe (NSU) krijgt levenslang voor tien neonazistische moorden
Het is een van de beroemdste trekpleisters van de Verenigde Staten, maar ook notoir onbereikbaar: het Hollywood Sign in de heuvels boven de Amerikaanse filmstad. Een kabelbaan gaat daar mogelijk verandering in brengen.


Filmstudio Warner Bros. heeft voorgesteld om gondeltjes heen en weer te laten pendelen tussen hun terrein en de letters. Bezoekers kunnen dan met de Hollywood Skyway de anderhalve kilometer in zes minuten afleggen.


Nu is het nog een heel gepuzzel om dicht bij de letters te komen. Bezoekers moeten de stad uit, hun weg door het uitgestrekte Griffith Park zoeken en moeten genoegen nemen met een selfie door het hekwerk waarmee het is afgeschermd tegen vandalen. Omwonenden klagen geregeld over overlast door toeristen.


Naar verluidt wil de filmstudio 100 miljoen dollar uittrekken voor het project. Zo moet er bij de letters ook een bezoekerscentrum komen. Over drie jaar zou de kabelbaan klaar moeten zijn.


"Dit zal de belastingbetaler niks kosten, maar de stad Los Angeles en zijn inwoners hebben er veel baat bij", redeneerde een woordvoerder van Warner. "Omdat onze studio dichtbij ligt, zal de impact op de omliggende woonwijk en de natuur in Griffith Park beperkt zijn."


Na de zomer zal de gemeenteraad van de stad het project bespreken. Dan mogen ook omwonenden en milieuorganisaties hun oordeel geven over het voorstel.Lees meer...


Zoekwoorden: beate, zschäpe, (nsu), krijgt, levenslang, voor, tien, neonazistische, moorden,


Datum: 11-07-2018 | BRON: nos.nl