Na Mohammed Bouyeri en Robert M. ook dure advocaat voor Jos B., hoe kan dat?
De Marker Wadden moeten gaan zorgen voor meer natuur in het Markermeer. Door het vele slib in het water en het gebrek aan natuurlijke oevers ging het met de vogel- en visstand de afgelopen twintig jaar hard achteruit. Inmiddels groeit er al wat riet en ook vogels hebben het gebied ontdekt.


Het nieuwe stuk land bestaat uit vijf eilanden, aangelegd met met zand, klei en slib uit het Markermeer, en is 220 hectare groot. Tientallen soorten vogels moeten het gebied als rustplek gebruiken tijdens hun trek. "Zowel onder als boven water ontstaat een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland", zegt Natuurmonumenten, initiatiefnemer van het project.


Maar er is ook kritiek. "Er wordt een romantisch beeld geschetst van een dynamisch natuurgebied vergelijkbaar met het Waddengebied", zegt de Nederlandse Vissersbond. "Het grootste probleem voor het ecosysteem in het Markermeer is de verslibbing van de bodem."


De bond had meer gezien in een verbinding tussen het Markermeer en het IJsselmeer. "Dat betekent werkelijk ook meer dynamiek en dat is goed voor vissen en vogels en uiteindelijk ook voor de visserij."Lees meer...


Zoekwoorden: na, mohammed, bouyeri, en, robert, m., ook, dure, advocaat, voor, jos, b.,, hoe, kan, dat?,


Datum: 07-09-2018 | BRON: nos.nl