Tientallen gemeenten krijgen onvoldoende voor vaststellen WOZ
Goedemorgen! Veel cultuur vandaag in Nederland, met het Open Monumentenweekend. Later vandaag vindt de uitzetting van de Armeense kinderen Lili en Howick plaats.


In het zuiden van het land is het droog en schijnt de zon geregeld. In het noorden meer bewolking en af en toe een bui. Het wordt 17 tot lokaal 20 graden.


Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.


Wat kun je vandaag verwachten?


De rechter heeft bepaald dat de uitzetting van Lili en Howick niet uitgesteld wordt. Daarom zal dat vandaag gebeuren. Iedereen is vanaf vandaag welkom op de Marker Wadden: een nieuw stukje Nederland, waar de natuur nog volop in ontwikkeling is. Het is Open Monumentenweekend en dat betekent dat in het hele land monumenten hun deuren openen voor publiek. De Muur van Mussert in Lunteren is voor het eerst sinds 1938 toegankelijk voor publiek. In Leeuwarden zijn de ogen vanavond gericht op ruim 100 paarden, tijdens de première van De Stormruiter. De muziek- en theatervoorstelling is een vertelling over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras.


Wat heb je gemist?


De Amerikaanse rapper Malcolm James McCormick, alias Mac Miller, is op 26-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de familie van de rapper. Volgens entertainmentwebsite TMZ is een overdosis drugs de doodsoorzaak.


Mac Miller was ook bekend als de ex-vriend van Ariana Grande. Zij zou het met hem hebben uitgemaakt omdat hij veel drugs gebruikte


Ander nieuws uit de nacht:


Uitzetting Lili en Howick niet uitgesteld: Volgens de rechter zijn er geen redenen waarom de uitzetting van de kinderen niet kan doorgaan. Minister Schouten wil naar duurzame landbouw, maar dwingt het nog niet af: De minister pleit daarom voor kringlooplandbouw. Zo moeten koeien en ander vee in principe gevoed worden met gras en resten van bijvoorbeeld mais van de eigen boerderij of uit de directe omgeving. Topman Alibaba gaat met pensioen: Jack Ma richtte het bedrijf in 1999 op en is inmiddels de rijkste man van China. Nu wil hij zich focussen op onderwijsprojecten die hij zal financieren. Iraanse consulaat in Irak in brand gestoken: Het is al dagen onrustig in Irak. Er wordt geroepen dat Iran te veel invloed heeft op de politiek in Irak. 14 dagen cel voor voormalig adviseur Donald Trump: George Papadopoulos heeft toegegeven dat hij loog tegen agenten van de FBI die onderzoek deden naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.


En dan nog dit


Een vrouw in de Amerikaanse staat Connecticut is zwaargewond geraakt toen ze een dynamietstaaf aanzag voor een kaars en die aanstak. Vanwege een stroomstoring had de vrouw geen licht thuis. Toen ze in de kelder ging kijken, pakte ze in haar veronderstelling een kaars. Toen ze die aanstak, ontplofte het explosief. De moeder raakte zwaargewond in het gezicht en aan haar handen.


Het is niet bekend waarom de dynamietstaaf in het huis lag. Volgens de man van de vrouw hadden ze geen idee dat het er lag.


Fijne dag!Lees meer...


Zoekwoorden: tientallen, gemeenten, krijgen, onvoldoende, voor, vaststellen, woz,


Datum: 08-09-2018 | BRON: nos.nl