Politie Den Haag houdt man aan die Allahoe akbar riep
Enkele dagen na het ongeval in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen, is op sociale media beroering ontstaan over mensen die grappen maken over het incident. Op onder meer op Facebook worden er sinds enkele dagen ongepaste harde grappen over gemaakt.


De misplaatste humor blijft niet onopgemerkt. Woedende gebruikers roepen mensen op de adressen van de grappenmakers te achterhalen. Lijsten met volledige namen worden openlijk gedeeld.


In enkele gevallen wordt zelfs contact opgenomen met de werkgever van de betrokkene. Dat de werkgevers de zaak hoog opnemen, blijkt uit hun reacties. "Ik schrik hier enorm van", schrijft een directeur van een bedrijf in een antwoord. "Dit wordt onmiddellijk aangepakt. Daar kunt u op rekenen."


De politie roept mensen die reageren op de grappen op niet voor eigen rechter te spelen en na te denken voordat ze wat plaatsen. Voor zover bekend zijn er geen aangiftes gedaan van bedreiging. Er loopt ook geen onderzoek naar de reacties op sociale media. De politie benadrukt dat het gaat om een relatief klein aantal negatieve reacties. "Het overgrote deel is hartverwarmend", laat een woordvoerder weten.Lees meer...


Zoekwoorden: politie, den, haag, houdt, man, aan, die, allahoe, akbar, riep,


Datum: 26-09-2018 | BRON: nos.nl