Scoutingleider vrijgesproken voor brandmerken tieners
Omstreden infiltratiemethode vaker toegepast


Mr. Big wordt het genoemd. Een omstreden infiltratieprogramma uit Canada, waarmee grote criminelen tot ontboezemingen worden verleid die doorslaggevend kunnen zijn in rechtszaken. In Nederland is de methode nu twee keer toegepast. Maar een Canadese expert waarschuwt: de methode kan heel gemakkelijk leiden tot valse bekentenissen.


Saudi-Arabiƫ en de verdwenen criticasters


Jamal Khashoggi, een gevluchte Saudische journalist, is van de aardbodem verdwenen na een bezoek aan het Saudische consulaat in Istanbul. Volgens Turkse bronnen is hij vermoord, door zijn eigen regering.


Khashoggi is zeker niet de eerste criticaster van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman die onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt. We onderzoeken vanavond de duistere kant van het op papier hervormingsgezinde Saudische bewind.


Minister Koolmees en de fraude met WW-uitkeringen


Arbeidsmigranten die op WW-vakantie gaan naar het thuisland. Schimmige tussenpersonen die honderden fraudeurs helpen met valse adressen en nepsollicitaties. En uitkeringsinstantie UWV die amper controleert, niet reageert op waarschuwingen uit de eigen organisatie en samenleving, en het nalaat om structurele maatregelen te nemen.


Vanmiddag wacht minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees een zwaar debat over de problemen. Vanavond doen we verslag.Lees meer...


Zoekwoorden: scoutingleider, vrijgesproken, voor, brandmerken, tieners,


Datum: 11-10-2018 | BRON: nos.nl