Chinese studenten nemen eerste amateurfoto van achterkant maan
Koning Felipe heeft op de nationale feestdag van Spanje het getroffen eiland Mallorca bezocht. Samen met zijn vrouw Letizia sprak hij slachtoffers en hulpverleners over de zware overstromingen die het vakantie-eiland deze week troffen.


Door zware regenbuien veranderden straten in korte tijd in kolkende rivieren. Tot nu toe zijn er twaalf doden geborgen, onder wie een 80-jarige Nederlandse, drie Duitsers en een Britse echtpaar. Een kind wordt nog vermist.


De moeder van de vermiste jongen kwam om bij de overstromingen, zijn zusje overleefde ternauwernood. "Ik trok haar aan haar arm uit het stijgende water", zegt de Duitse toerist die haar redde. "Ze wilde me helemaal niet meer loslaten."


Miljoenenschade


Felipe ging kijken bij een huis dat was getroffen door de overstromingen en sprak met de bewoners. Ook liet hij zich op het hoofdkwartier voorlichten over de hulpoperatie. Daaraan doen honderden militairen en duizenden vrijwilligers mee.


Volgens de eerste ramingen hebben de regenbuien voor zeker 23 miljoen schade aangericht aan infrastructuur. Bruggen zijn weggespoeld, straten zijn nog altijd niet begaanbaar.Lees meer...


Zoekwoorden: chinese, studenten, nemen, eerste, amateurfoto, van, achterkant, maan,


Datum: 13-10-2018 | BRON: nos.nl