Tientallen doden bij rellen tussen moslims en christenen in Nigeria
Bij een poging om met een bootje ongezien Aruba binnen te komen, zijn twee Venezolanen om het leven gekomen. Vier anderen werden later aan land aangehouden door de politie.


Een dode werd uit zee gehaald, de ander lag aan land niet ver van het gestrande bootje. Het is nog niet vastgesteld hoe ze om het leven zijn gekomen. Beide slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.


Kort na de ontdekking van de twee slachtoffers werd een zoekactie gestart met hulp van de kustwacht. Daarbij werden drie andere Venezolanen ontdekt. Een vierde man kon later worden aangehouden.


Medicijnen


Bij hun verhoor, kort na de arrestatie, verklaarden de Venezolanen dat ze niet op de boot zaten. Een van hen had medicijnen bij zich. Hij verklaarde dat hij al twee jaar illegaal op Aruba verblijft.


Mogelijk kenden de gearresteerde Venezolanen hun overleden landgenoten en ging het om een overdacht van goederen. De politie heeft daar nog niets over bevestigd.


Bijna dagelijks proberen Venezolanen met gammele bootjes Aruba en Cura├žao te bereiken, op de vlucht voor het grote gebrek aan voedsel en medicijnen.


Premier Evelyn Wever-Croes maakt zich grote zorgen over de toestroom van Venezolanen. Ze noemde het triest en zorgwekkend dat mensen hun leven verliezen terwijl ze op zoek zijn naar vrijheid. "Ze moeten wanhopig zijn geweest om hun leven op het spel te zetten", aldus Wever-Croes.


Aruba heeft 110.000 inwoners en naar schatting 5.000 illegalen.Lees meer...


Zoekwoorden: tientallen, doden, bij, rellen, tussen, moslims, en, christenen, in, nigeria,


Datum: 21-10-2018 | BRON: nos.nl