Familieleden komen om in huis tijdens noodweer op Sicilië
De man van de Pakistaanse Asia Bibi hoopt dat het Verenigd Koninkrijk hen asiel verleent. In een video vraagt Ashiq Masih de Britse premier May om een vertrek uit Pakistan te organiseren. Volgens Britse media doet hij ook een beroep op de leiders van Canada en de VS.


Bibi wordt bedreigd door aanhangers van de radicale partij Tehreek-e-Labbaik (TLP). Ze zijn boos omdat de vrouw door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering.


Volgens het hof was het bewijs in die zaak te zwak. Bibi zat acht jaar in een dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd.


Regering zwicht voor radicalen


Afgelopen week heeft de regering een akkoord gesloten met de TLP. Zo gaat de regering onder meer proberen te voorkomen dat Bibi het land verlaat. In ruil daarvoor schort TLP zijn acties voorlopig op.


Maar de man van Bibi is er niet gerust op. "Ik verzoek de premier van Groot-Brittannië ons te helpen Pakistan te verlaten en ons asiel te geven als ze kan", zegt hij in de video. "We worden zo bedreigd dat we vastzitten in dit huis", zei hij later op WhatsApp tegen journalisten.


Naar Nederland?


Regeringspartijen CDA, ChristenUnie en D66 hebben het kabinet opgeroepen de vrouw een plek te geven in Nederland. D66-Kamerlid Sjoerdsma spreekt van een noodsituatie.


"Laat haar in Nederland veilig op adem komen", zegt Sjoerdsma. "Zodat ze in alle rust kan uitzoeken waar ze haar leven samen met haar kinderen wil oppakken. Ze kan in Pakistan geen kant op."Lees meer...


Zoekwoorden: familieleden, komen, om, in, huis, tijdens, noodweer, op, sicilië,


Datum: 04-11-2018 | BRON: nos.nl