Wekdienst 18/11: sinterklaasintochten en wereldbekerwedstrijden schaatsen
De burgemeester van Deventer heeft gisteravond een noodbevel ingesteld om te voorkomen dat rivaliserende voetbalsupporters met elkaar op de vuist zouden gaan.


Burgemeester König zegt signalen te hebben gekregen dat supporters van FC Twente en Go Ahead Eagles aan de vooravond van de wedstrijd hadden afgesproken om met elkaar op de vuist te gaan in Deventer.


Door het noodbevel kon de politie toegangswegen controleren op supporters van FC Twente. Zij mochten de gemeente niet in. Ook was er zaterdagavond extra politie en ME in de binnenstad aanwezig.


Het bevel duurt tot 09.00 uur vanochtend en heeft geen gevolgen voor fans van de Go Ahead Eagles, zegt de gemeente. De wedstrijd tussen de twee rivalen in de eerste divisie is zondagmiddag om 14.30 uur in Enschede.


Burgemeester König op de site van de gemeente over de maatregel: "Voetbal is een mooie sport en dat willen we ook zo houden. Ik sta het dan ook niet toe dat supporters elkaar opzoeken om hier in Deventer met elkaar op de vuist te gaan."Lees meer...


Zoekwoorden: wekdienst, 18/11, sinterklaasintochten, en, wereldbekerwedstrijden, schaatsen,


Datum: 18-11-2018 | BRON: nos.nl