Bijna iedereen in Glimmen kent de kersverse Postcode-miljonairs
Zijn de grenzen van Oud en Nieuw in zicht?


Het aantal incidenten met geweld tegen de politie in de nieuwjaarsnacht is meer dan verdubbeld. Vorig jaar was er sprake van 27 gewelddaden tegen agenten, dit jaar gaat het om 59 incidenten. Het merendeel daarvan had met vuurwerk te maken. Ook moesten de hulpdiensten vaker uitrijden.


In de studio praten we vanavond met: Koen Simmers, hoofdagent in Tilburg, en korpschef van de Nationale Politie Erik Akerboom. Die plaatste gisteren het volgende bericht op Twitter:


Ook waren we vandaag in Scheveningen. Daar leidde een combinatie van harde wind en een enorm vreugdevuur tijdens de jaarwisseling tot een grote vonkenregen. Er ontstonden tientallen brandjes en er werd veel schade aangericht.


De houtstapel had een hoogte van 48 meter, terwijl die volgens de afspraken niet hoger mocht zijn dan 35 meter. De gemeente wist al voor de jaarwisseling dat het vreugdevuur te hoog was, maar durfde niet in te grijpen, uit angst voor ongeregeldheden. Dat zeggen bronnen rond de Haagse burgemeester tegen de NOS.


Wat vinden ze aan de grens van de btw-verhoging?


Per 1 januari is het lage btw-tarief omhoog gegaan van 6 naar 9 procent. Dat betekent dat onder meer eten en drinken, de bioscoop, de sportschool en de kapper iets duurder worden. Nieuwsuur kijkt deze week in een driedelige serie naar de btw-verhoging.


Vanavond in de eerste aflevering gaan we langs in de grensstreek. Hoe kijken ze daar naar de btw-verhoging? Wat vinden ondernemers ervan? Ook spreken we met staatssecretaris Menno Snel van Financiƫn.Lees meer...


Zoekwoorden: bijna, iedereen, in, glimmen, kent, de, kersverse, postcode-miljonairs,


Datum: 02-01-2019 | BRON: nos.nl