De uitzending van 7 januari
Het anti-lhbti pamflet dat is ondertekend door honderden orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici oogst veel verontwaardiging. In de zogenoemde Nashville-verklaring staat beschreven hoe christenen moeten omgaan met het geloof, het huwelijk en seksualiteit.


De kritiek richt zich vooral op SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij, een van de prominente ondertekenaars van het pamflet. Verschillende mensen hebben gezegd aangifte tegen hem te gaan doen.


Van der Staaij heeft inmiddels een korte reactie doen uitgaan. Daarin schrijft hij zich te kunnen vinden in de strekking van de Nashville-verklaring omdat de SGP staat "voor de Bijbelse noties over huwelijk, gezin en seksualiteit". Hij was verder niet bereikbaar voor commentaar.


Sinds de verklaring vrijdag is gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad nemen verschillende christelijke organisaties afstand van de verklaring. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) noemt de verklaring onverantwoord en schrijft dat iedereen zich thuis mag voelen in de kerk.


Minister Van Engelshoven van Emancipatie zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat de opvattingen in de verklaring weliswaar mogen - "we hebben in dit land vrijheid van geloof" - maar noemt het ook een stap terug in de tijd. "Je zult maar die jonge gelovige zijn die twijfelt over zijn seksualiteit en uit de kast moet komen, en dit dan horen."


De NOS heeft nog geen van de ondertekenaars of initiatiefnemers van de zogenoemde Nashville-verklaring bereid gevonden om een verdere toelichting te geven. Een link naar de namenlijst van de eerste 250 ondertekenaars is inmiddels offline gehaald.Lees meer...


Zoekwoorden: de, uitzending, van, 7, januari,


Datum: 07-01-2019 | BRON: nos.nl