Het zusje van Jackie Kennedy, Lee Radziwill, overleden
De Amerikaanse president Trump vraagt Europese landen als Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland om gevangen genomen IS-strijders uit hun land op te nemen en te berechten. Het zou gaan om ruim 800 IS-strijders die het Amerikaanse leger in Syrië heeft opgepakt.


"Het kalifaat valt bijna", schrijft de president op Twitter. Als de landen de strijders niet opnemen, is er volgens hem geen goed alternatief. "Dan worden we gedwongen om ze vrij te laten". Trump zegt niet toe te willen zien hoe de IS-strijders zelf terugkeren naar Europa.


Trump legt de verantwoordelijkheid bij Europa. Volgens hem doet zijn land al erg veel en wordt er flink wat geld uitgegeven. "Het is tijd voor anderen om het voortouw te nemen en te doen wat ze kunnen." Trump benadrukte dat het Amerikaanse leger Syrië verlaat als het volledige kalifaat is overwonnen.


Eind vorig jaar liet de Amerikaanse president nog weten dat hij "het uitroeien" van de nog in Syrië aanwezige IS-milities overlaat aan Turkije. De Turkse president Erdogan heeft Trump telefonisch verzekerd dat hij dat voor elkaar krijgt. "En hij is een man die daartoe in staat is", voegde Trump eraan toe.Lees meer...


Zoekwoorden: het, zusje, van, jackie, kennedy,, lee, radziwill,, overleden,


Datum: 17-02-2019 | BRON: nos.nl