Kamer van Koophandel neemt maatregelen tegen zzp-spam
Vanavond is de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-plan van premier May. Het plan is gisteravond nog licht aangepast, om de kans op succes te vergroten. Toch is het maar zeer de vraag of het lukt?


Als de deal van May en de EU wordt verworpen, volgt morgen een stemming over de vraag of de Britten eventueel zonder afspraken (het no-dealscenario) uit de EU willen. Als ook dat wordt afgewezen, moet er waarschijnlijk uitstel van de brexit worden aangevraagd.


De stemming staat gepland in de uren voor de uitzending. Wij doen verslag met onder andere correspondent Tim de Wit.


Het islamitisch onderwijs in Nederland


Politici in Den Haag en de gemeente Amsterdam hebben al jaren problemen met de Stichting Islamitisch Onderwijs, de Amsterdamse stichting achter het Cornelius Haga Lyceum. De Nationaal Co├Ârdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde vorige week dat leerlingen van die middelbare school worden be├»nvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen.


Vanwege de vrijheid van onderwijs in artikel 23 van de grondwet zijn problemen met islamitische scholen lastig aan te pakken. Als een school eenmaal is gesticht, is hij bijna niet meer te sluiten. Wat is er wel te doen, om situaties als op het Haga Lyceum aan te pakken?


Kamer wil strenger optreden tegen overlastgevende asielzoekers


In de Tweede Kamer groeit de hoop dat asielzoekers die overlast veroorzaken kunnen worden vastgezet. Tot nu toe was dat onmogelijk, omdat Europese wetgeving vastzetten alleen toestaat als mensen worden uitgezet.


Staatssecretaris Harbers heeft de kwestie afgelopen week aan de orde gesteld in een overleg met de Europese immigratie-ministers. Hoe kansrijk is het plan?Lees meer...


Zoekwoorden: kamer, van, koophandel, neemt, maatregelen, tegen, zzp-spam,


Datum: 12-03-2019 | BRON: nos.nl