Bolsonaro en Netanyahu samen naar Klaagmuur: grote symbolische stap
De Algerijnse president Bouteflika heeft na weken van massale demonstraties gezegd dat hij aftreedt voordat zijn termijn afloopt op 28 april. Dat heeft het presidentiële paleis bekendgemaakt.


In een korte verklaring staat dat Bouteflika na zijn vertrek de macht zal overdragen in een transitieperiode. Precieze data of andere details werden niet gegeven.


Massale protesten


Al ruim een maand protesteren honderdduizenden Algerijnen tegen de 82-jarige president, die meer dan 20 jaar aan de macht is en kampt met gezondheidsproblemen. De betogers zeggen dat ze klaar zijn met de corruptie in het Noord-Afrikaanse land.


De protesten begonnen nadat duidelijk was geworden dat Bouteflika van plan was mee te doen aan de verkiezingen, die in eerste instantie gepland waren voor 18 april. Bouteflika zei dat hij vervroegde presidentsverkiezingen zou organiseren als hij werd herkozen.


In een poging de onrust de kop in te drukken, trok de president zich vorige maand weer terug. Ook stelde hij de verkiezingen uit voor onbepaalde tijd.


Bouteflika benoemde gisteren een waarnemend kabinet, waarin veel nieuwe ministers werden aangesteld. Opvallend was dat Gaïd Salah, legerleider en staatssecretaris van Defensie, mocht aanblijven. Salah zei vorige week dat hij Bouteflika ongeschikt vond om langer aan te blijven als president.Lees meer...


Zoekwoorden: bolsonaro, en, netanyahu, samen, naar, klaagmuur, grote, symbolische, stap,


Datum: 01-04-2019 | BRON: nos.nl