Tyago (10) heeft onvergetelijke avond door Ronaldo
In politiek Den Haag wordt bedroefd gereageerd op het overlijden van journalist Max van Weezel. In de meeste reacties wordt hij geprezen om zijn grote betekenis voor de politieke journalistiek.


Premier Rutte noemt hem "decennialang een van de toonaangevende stemmen in de Nederlandse parlementaire journalistiek". Volgens Rutte was Van Weezel een scherp analyticus, die altijd goed was ingevoerd en bovendien een meester-interviewer met gevoel voor humor.


De premier voegt eraan toe dat Van Weezel een Haagse vedette was zonder sterallures, Hij noemt hem "als journalist gevreesd, maar geliefd als mens".


Minister Slob voor Media vindt het overlijden van Van Weezel een droevig bericht. Hij spreekt zijn medeleven uit met de vrouw en dochter van de overleden journalist.


Indrukwekkend


D66-fractievoorzitter Jetten vindt dat onze democratie een indrukwekkend journalist verliest. Hij typeert Van Weezel als een baken van rust en als de stem van rede en rechtvaardigheid.


CDA-leider Buma omschrijft Max van Weezel als een vakman en een beminnelijk mens: "Zijn journalistieke nalatenschap is van blijvende waarde voor ons land."


SP-leider Marijnissen vindt dat een groot en toonaangevend journalist is overleden en GroenLinks-voorman Klaver spreekt van het heengaan van een icoon, die zijn stempel op de Nederlandse journalistiek drukte. Partijleider Krol van 50Plus heeft grote bewondering en een blijvende herinnering aan een "uiterst vakkundig en rechtvaardig journalist".Lees meer...


Zoekwoorden: tyago, (10), heeft, onvergetelijke, avond, door, ronaldo,


Datum: 11-04-2019 | BRON: nos.nl