Gebouwen Rio de Janeiro storten in door overstroming, minstens zeven doden
Albanese oppositiepartijen zijn vanavond opnieuw in de hoofdstad Tirana de straat op gegaan. Ze willen dat de regering opstapt en dat er vervroegde verkiezingen komen.


Aanhangers gooiden fakkels, vuurwerk en andere projectielen naar de politie. De minister van Binnenlandse Zaken hekelde deze aanvallen en zei dat er vijf agenten bij gewond raakten.


De demonstranten braken door een politiekordon voor de ingang van het regeringsgebouw, maar probeerden de deuren niet, zoals bij eerdere protesten, te openen. Toen ze het parlementsgebouw probeerden binnen te dringen, hield de politie ze met traangas en een waterkanon tegen.


De oppositie beschuldigt de regering van premier Edi Rama ervan corrupt te zijn en banden te hebben met de georganiseerde misdaad, wat de regering ontkent.


Het is niet de eerste keer dat er geprotesteerd wordt tegen de regering in Albaniƫ. In februari bestookten gewelddadige betogers het kantoor van de premier met onder meer brandbommen en ijzeren staven. Daarbij raakten vijftien mensen gewond.


Ook in december werd er al gedemonstreerd, toen door studenten. Een grote menigte protesteerde voor het ministerie van Onderwijs om lagere studiekosten, beter onderwijs en meer inspraak te eisen.Lees meer...


Zoekwoorden: gebouwen, rio, de, janeiro, storten, in, door, overstroming,, minstens, zeven, doden,


Datum: 13-04-2019 | BRON: nos.nl