Tientallen arrestaties bij klimaatprotest in Londen
Na ongeveer acht uur blussen is de brand in de Notre-Dame in Parijs onder controle. Dat zei een woordvoerder van de brandweer rond 03.00 uur. Het nablussen is in volle gang. De komende uren wordt de structuur van de Notre-Dame zoveel mogelijk gekoeld.


Kort voor 19.00 uur brak brand uit in de eeuwenoude kathedraal. De spits stortte halverwege de avond in. Volgens de brandweer leken een paar uur later de twee iconische torens en de structuur van het gebouw gered te zijn. Het vuur zou kunnen zijn ontstaan door werkzaamheden in de kathedraal. Rond de torenspits stonden steigers. Het Franse Openbaar Ministerie verhoort de bouwvakkers.


Op live beelden is te zien dat brandweerlieden de Notre-Dame inspecteren met zaklampen. Ze zoeken naar brandhaarden.


Burgemeester Hidalgo van Parijs bedankt de brandweerlieden op Twitter en zegt dat enkele belangrijke relikwie├źn gespaard zijn gebleven voor de vlammen.


Terwijl de brandweer nog bezig is met het vuur, wordt er al volop nagedacht over de reparatie van de Notre-Dame. President Macron zei dat er een internationale inzamelingsactie komt. Verscheidene instanties en particulieren zijn online al inzamelingen gestart. De eigenaar van modemerken Gucci en Yves Saint Laurent heeft 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de wederopbouw. Dat wordt waarschijnlijk een enorme operatie.Lees meer...


Zoekwoorden: tientallen, arrestaties, bij, klimaatprotest, in, londen,


Datum: 16-04-2019 | BRON: nos.nl