Kinderen stoppen onderbroeken in de grond
Formatie nieuw college van Flevoland


Forum voor Democratie werd in Flevoland de grootste partij. En het is de eerste en voorlopig enige provincie waar Forum voor Democratie gaat onderhandelen over een plek in het college. Op dit moment bestaat het college uit VVD, CDA, SP en D66.


Namens Forum voor Democratie is ondernemer en tv-persoonlijkheid Annemarie van Galen aangesteld als informateur. Zij adviseert dat FvD een college moet vormen met VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. De vijf partijen hebben al gesprekken met elkaar gevoerd over belangrijke zaken in de provincie.


Vanavond in de uitzending een reportage en politiek duider Arjan Noorlander in de studio.


Verbouwing Tweede Kamer


Het Binnenhof wordt vanaf 2020 in één keer gerenoveerd. De Tweede Kamer debatteert hierover regelmatig met het kabinet. Er zijn groeiende zorgen over de vertraging en de kosten van de verbouwing van het Binnenhof. Nu ligt ook het ontwerp voor de Tweede Kamer onder vuur, nadat eerder de architect van de Eerste Kamer opstapte.


Omdat het renovatieproject van het Binnenhof vanwege de veiligheid geheim is verklaard, was er géén openbare besteding voor architecten en aannemers.


Vanavond een reportage hierover met Tweede Kamerleden Jessica van Eijs (D66) en Jan Middendorp (VVD) en lid de oppositie en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA).Lees meer...


Zoekwoorden: kinderen, stoppen, onderbroeken, in, de, grond, ,


Datum: 17-04-2019 | BRON: nos.nl