Marije Zuurveld beantwoordt vragen van kinderen
Bij een reeks aanslagen in Sri Lanka op kerken, hotels en een dierentuin vielen minstens 138 doden. Persbureau AFP meldt dat er Nederlanders zijn onder de doden. Het Franse persbureau baseert zich op een woordvoerder van een ziekenhuis in de hoofdstad Colombo.


Bij de aanslagen zijn zeker driehonderd gewonden gevallen. De daders lijken het gemunt te hebben op christenen. Ze lieten explosieven afgaan bij drie kerken, die vanwege de paasviering vol zaten. De aanslagen veroorzaakten veel paniek, zoals blijkt uit eerste beelden.


De Sri Lankaanse regering heeft de daders van de reeks aanslagen van eerder vandaag geïdentificeerd. Minister Wijewardene van Defensie zei op een persconferentie dat zij nog op vrije voeten zijn. Hij zei niets over de achtergrond van de daders.


"Ze zullen zo snel mogelijk worden opgepakt", zei Wijewardene. "We nemen alle maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat de extremisten in ons land hun gang kunnen gaan."


Een van die maatregelen is het invoeren van een avondklok, die per direct is ingegaan. Het is niet duidelijk wanneer de mensen weer naar buiten mogen. Ook zegt de regering sociale media en berichtendiensten zoals WhatsApp te hebben platgelegd.


Volg voor het laatste nieuws dit liveblog. Meer in onze extra uitzending om 22.00 uur op npo2.Lees meer...


Zoekwoorden: marije, zuurveld, beantwoordt, vragen, van, kinderen,


Datum: 21-04-2019 | BRON: nos.nl