Podcast De Dag: waarom gemeenten (nog) niet staan te springen om staatswiet
Invoering van 5G in Nederland


Nederland heeft de beste- en snelste mobiele internetdekking in Europa en wil ook graag koploper worden met 5G. Dit nieuwe internet is honderden keren sneller dan 4G en dat brengt allerlei nieuwe mogelijkheden, maar er zijn nog enkele hordes te nemen.


Zo maakt 5G gebruik van dezelfde frequentie (3,5 ghz) als de afluisterschotels van de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst in het Friese Burum. De schotels moeten verhuizen naar een plek waar ze niet conflicteren met 5G-signalen. Komende maand zal blijken waarheen, maar de Alpen en de Pyreneeën worden genoemd als mogelijke locaties.


Nieuwsuur besteedt in een tweeluik aandacht aan de invoering van 5G in Nederland. Morgen de onrust rond straling, vandaag: wat kunnen we met deze nieuwe generatie mobiel internet en waar lopen we nog tegenaan?


Kritiek op Baudet van tweede man van Forum


Henk Otten, hij is de tweede man, aanstaand fractievoorzitter in de Eerste Kamer én medeoprichter van Forum voor Democratie. In een artikel van NRC laat hij zich onomwonden kritisch uit over partijleider Thierry Baudet. Baudet zou de partij te veel naar rechts trekken. Ook vindt Otten dat Baudet andere volksvertegenwoordigers meer bij de koers van de partij zou moeten betrekken.


Hoe is de sfeer bij Forum voor Democratie de dag na Pasen? Vanavond in de uitzending een verslag uit Den Haag.Lees meer...


Zoekwoorden: podcast, de, dag, waarom, gemeenten, (nog), niet, staan, te, springen, om, staatswiet, ,


Datum: 23-04-2019 | BRON: nos.nl